
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g (růžiček) brokolice
- (svazek) lahůdkové cibule cca 6 ks
- tenký plátek másla
- 1 lžička oleje
- 3 lžíce rybí omáčky
- špetka mletého pepře
- tvrdý sýr na posypání hotového pokrmu
Postup přípravy receptu
-
Do vařící vody dáme růžičky brokolice a vaříme 3minuty. Vodu slijeme a brokolici na chvíli ponoříme do studené vody, aby se zachovala hezká zelená barva. Poté scedíme,necháme okapat a nožem nasekáme na drobnější kousky.
-
Bílé části cibulek nakrájíme na jemné půlkolečka, zelenou část na teňounké kolečka.
-
Do pánve na rozehřátý olej s máslem dáme orestovat všechnu cibulku. Až trochu zavadne, přidáme brokolici a rybí omáčku. Za stálého promíchávání necháme omáčku odpařit. V závěru mírně opepříme a na talíři lehce posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s pečivem, nebo s vařeným bramborem.
Kuchařka: Anna Kocikova