- reklama -
Suroviny
- brokolice
- květák menší nebo půl většího
- 2 kelímky (cca 300ml) zakysané smetany
- 1/2 kelímku (cca 100ml) smetany na vaření
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce pomerančové hořčice (Lidl)
- 1 lžíce drceného pepře pěti barev
- 100 g parmezánu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uvařte rozebrané růžičky květáku a brokolice v osolené, případně okořeněné vodě doměkka (na skus), tj asi 5-7 minut a dejte okapat.
-
V hluboké pánvi smíchejte všechny ostatní přísady a na malém plameni lehce prohřejte tak, aby se dobře spojily. Do směsi dejte okapaný květák s brokolicí, lehce promíchejte a přesuňte do zapékací misky. Můžete posypat dalším nastrouhaným parmezánem.
-
Dejte zapéci do vyhřáté trouby, můžete i pod gril. Pečte tak dlouho, dokud povrch nezezlátne.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: volně podle Apetitu
Kuchařka: hosta