
- reklama -
Suroviny
- 100 g anglické slaniny (nebo měkkého salámu)
- 1 brokolice
- 1 cibule
- asi 8-10 středních brambor
- kmín
- 100 g nivy
- 100 g tvrdého sýra
- 250 ml kysané smetany
- 50 ml mléka
- 2 vejce
- mletá paprika
- bazalka
- česnek
- pepř
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vyložíme anglickou slaninou (salámem), na ní položíme cibuli nakrájenou na kroužky, dál polovinu brambor nařezaných na plátky, osolíme a opepříme je. Na brambory dáme brokolici rozebranou na růžičky, posypeme kmínem, bazalkou, rozdrobíme nivu a posypeme strouhaným tvrdým sýrem.
-
Pokračujeme další vrstvou zbylé cibule na kolečka a bramborami na plátky končíme. Ty pokapeme olejem, jemně posypeme červenou paprikou a dáme péct. Do kysané smetany přilijeme mléko a zašleháme vajíčka.
-
Když jsou brokolice a brambory měkké, vyndáme pekáč, zalijeme ho připravenou smetanou s vejci a dáme dopéct do světle hněda.
Poznámka od kuchařky
Celý oběd je v jednom pekáči.
Kuchařka: Bibinka









