
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky vepřové kýty, krkovice, pečeně-jak má kdo rád
- 100 g šunky
- 2 vejce
- 50 g sterilovaného hrášku
- strouhanka
- hladká mouka
- vejce na trojobal
- tuk na smažení
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Šunku nakrájíme na kostičky a dáme společně s hráškem na rozpuštěné máslo.
-
Prohřejeme a přidáme vejce. Necháme ztuhnout.
-
Maso naklepeme a osolíme. Na polovinu plátku naklademe vejce. Druhou polovinu masa přehneme přes náplň a okraje sklepneme.
-
Obalíme v trojobalu a osmažíme.
Poznámka od kuchařky
Já jsem měl malé plátky pečeně, tak jsem dal dva na sebe a spíchl jehlami.
Před podáváním řízek šikmo rozkrojíme.
Kuchař: Dooga