
Suroviny
8 porcí
- 400 g hladké mouky
- 50 g cukru krupice
- 70 g rozpuštěného másla
- 180 ml vlažného mléka
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- 1 sáček sušeného droždí
- citronová kůra
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny, pak sypké a zapneme pekárnu na program „těsto“ a necháme projít celým programem.
-
Když nám pekárna oznámí, že je hotovo (zapípáním), tak těsto vyndáme, rozdělíme ho na části a každou část připraveného těsta vyválíme a smotáme.
-
Vše přendáme na plech s pečícím papírem a ještě necháme 30 minut dokynout.
-
Pak si rozšleháme vajíčko a mašlovačkou každý kousek pěkně potřeme vajíčkem a posypem celým mákem.
-
Dáme do předehřáté trouby upéct, asi na 180°C, ale troubu si hlídáme, neboť nám každému peče jinak. Pečeme do zlatova. Po upečení briošky ihned sundáme z plechu na talíř a necháme vychladnout. No a pak už jen konzumujeme.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla někde na netu. Dlouho jsem váhala s vyzkoušením. Dneska mě to nějak nakoplo a šla jsem do toho .Udělala jsem jen z půl dávky na zkoušku. Briošky jsou moc dobré, můžu doporučit.
Samozřejmě jdou udělat i ručně, pro ty, co nemají domácí pekárnu.