Bratislavská buchta

212
- reklama -

Suroviny
Nevím

5 vajec
200 g cukru krystal
2 vanilkové cukry
100 ml oleje
200 ml vody
250 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 kypřící prášek do pečiva
500 ml mléka
1 vanilkový pudink
3 zakysané smetany
3 lžíce cukru moučky
1 skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, vanilkový a krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a zpracujeme v těstě, které rozdělíme na dvě části.
    První část nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme cik – cak mezi světlé těsto.

  2. Pudink uvaříme dle návodu, horký vlijeme opět cik – cak na těsta a dáme péct.
    Pečeme těsta zhruba 30 minut při 200°C.

  3. Rozmícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem a nalijeme je na upečený horký koláč.
    Na závěr posypeme skořicovým cukrem a nakonec dáme vychladnout do lednice.