
- reklama -
Suroviny
Nevím
- 5 vajec
- 200 g cukru krystal
- 2 vanilkové cukry
- 100 ml oleje
- 200 ml vody
- 250 g polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 3 zakysané smetany
- 3 lžíce cukru moučky
- 1 skořicový cukr
Postup přípravy receptu
-
Vejce, vanilkový a krystalový cukr vyšleháme, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a zpracujeme v těstě, které rozdělíme na dvě části.
První část nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé části těsta přidáme kakao, rozmícháme a vlijeme cik – cak mezi světlé těsto. -
Pudink uvaříme dle návodu, horký vlijeme opět cik – cak na těsta a dáme péct.
Pečeme těsta zhruba 30 minut při 200°C. -
Rozmícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem a nalijeme je na upečený horký koláč.
Na závěr posypeme skořicovým cukrem a nakonec dáme vychladnout do lednice.
Kuchařka: Super MAMA