Brašovská drobná vepřová pečeně

109
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg vepřového masa (kýta)
sáček koření na vepřové maso (směsi na Brašovskou pečeni fy.Horváth Rozi – Maďarsko)
1 větší cibule
6 velkých brambor
1 kapie
sůl
olej
mletý kmín
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Do nakrájeného masa ručně zapracujeme celé množství – tedy obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu.


    Zobrazit celý recept

  2. 6 velkých brambor očistíme a pokud možno co nejpečlivěji nakrájíme na hranolky a následně na kostičky. Bramborové kostičky smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem.

  3. V pánvi – nejlépe Wok – si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při velmi silném plameni za stálého promíchávání.

  4. Jakmile je maso hotové a krásně opečené tak do něj přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé.

  5. Do pánve Wok, která byla použita na opečení masa, vložíme na kostičky nakrájené syrové, ale již ochucené brambory a za stálého prohazování opékáme do zlatavé barvy a hlavně do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou.

  6. Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Přátelé, až pojedete „máchat“ vařením unavené tělo do termálních lázní u našich jižních sousedů, tak koukejte po regálech – od této značky je to samá dobrota – i pro odpůrce kořenících směsí 🙂

I když Brašov je v Rumunsku, tak v Maďarsku je to velmi oblíbené jídlo.