- reklama -
Suroviny
- brambory – syrové
- anglická slanina
- bobkový list
- kopr
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka (cca 0,5cm), slaninu si nakrájíme na plátky (cca 2mm) – naplátkovaná už z obchodu není moc vhodná – je moc tenká a pak se připaluje.
-
Trošku oleje (opravdu jen trochu – anglická pustí tuk taky) rozehřejeme na pánvi, mírně oprančíme slaninu do růžova, přidáme nakrájené brambory, bobkový list, sůl a na mírném ohni pod pokličkou podusíme, dokud brambory nezměknou.Občas brambůrky prohodíme, aby se nepřipekly.
-
Ke konci můžeme pokličku sundat, aby se vypařila tekutina a brambory trochu zezlátly.
-
Na závěr posypeme na drobno nakrájeným koprem, prohodíme a můžeme podávat. Výborné jsou s kysanou smetanou (může být i hustý bílý jogurt), kterou osolíme a přidáme trošku prolisovaného česneku.
Kuchařka: Mirusha