- reklama -
Suroviny
- 500 g maličkých brambor
- 300 g lesních hub
- 150 g kukuřice
- 150 g hrášku
- olej
- 150 ml kysané smetany
- 3 lžíce mléka
- 1 lžíce arašídového másla
- lněná semínka
Postup přípravy receptu
-
Maličké zemiaky uvaríme domäkka a necháme vychladnúť.
-
Na oleji orestujeme nakrájané huby.
-
Do olejom vymasteného pekáčika dáme na polovice nakrájané zemiaky. Osolíme.
-
Na zemiaky rozložíme orestované huby a opäť jemne osolíme.
-
Posypeme hráškom a kukuricou.
-
V mlieku na slabom ohni rozpustíme arašidové maslo a vmiešame do smotany. Zalejeme zemiaky a posypeme semienkami.
-
Pečieme v rúre na 180°C dozlata. Podávame so šalátom.
Poznámka od kuchařky
Na takéto zapekanie používam maličké zemiačky do priemeru 3 cm.
Kuchařka: tejaja