Brambory zapékané s lesními houbami a arašídovým máslem

52
- reklama -

Suroviny

500 g maličkých brambor
300 g lesních hub
150 g kukuřice
150 g hrášku
olej
150 ml kysané smetany
3 lžíce mléka
1 lžíce arašídového másla
lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Maličké zemiaky uvaríme domäkka a necháme vychladnúť.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji orestujeme nakrájané huby.

  3. Do olejom vymasteného pekáčika dáme na polovice nakrájané zemiaky. Osolíme.

  4. Na zemiaky rozložíme orestované huby a opäť jemne osolíme.

  5. Posypeme hráškom a kukuricou.

  6. V mlieku na slabom ohni rozpustíme arašidové maslo a vmiešame do smotany. Zalejeme zemiaky a posypeme semienkami.

  7. Pečieme v rúre na 180°C dozlata. Podávame so šalátom.

Poznámka od kuchařky

Na takéto zapekanie používam maličké zemiačky do priemeru 3 cm.