- reklama -
Suroviny
- 2 středně velké brambory
- 15 g másla
- 1 stroužek česneku
- 50 g lilku
- Tymián
- 2 plátky sušené šunky
- 50 g listového špenátu
- 50 g balkánského sýra
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo. Lilek nakrájíme na drobné kostičky a dáme opékat na máslo, poté přidáme na jemno nasekaný česnek. Jen lehce posolíme. Lilek podlijeme troškou vody, aby se zelenina nepřipékala a restujeme, dokud nezměkne.
-
Listový špenát opereme a necháme vykapat. Přidáme jej k lilku, promícháme a necháme ovadnout. Poté pánev odstavíme z plotny a přimícháme rozdrobený balkánský sýr a větší špetku tymiánu.
-
Brambory podélně rozkrojíme na poloviny a vnitřek vydlabeme lžičkou. Na každou polovinu brambory rozprostřeme polovinu plátku sušené šunky a vložíme náplň.
Brambory dáme na 15 minut zapéct při 180°C.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz