Brambory zapečené se špenátem II.

48
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg brambor
2 stroužky česneku
1 kostka špenátu
1 cibule
3 vejce
mléko
uzené maso nebo uzenina
strouhanka
tvrdý sýr na strouhání
máslo
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

  2. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

  3. Rozložíme jednu vrstvu brambor, osolíme, opepříme.

  4. Špenát si podusíme jak jsme zvyklí(já dám zpěnit nakrájenou cibulku na olej, přidám špenát, osolím, opepřím, přidám rozdrcený česnek a podusím.

  5. Pak zahustím jedním vejcem a 1 lžící strouhanky). P

  6. odušený špenát navrstvým na brambory.

  7. Další vrstvu tvoří uzené maso nebo uzenina nakrájená na kostičky.

  8. Další vrstvu tvoří opět osolené, opepřené brambory.

  9. Pak vše zalít hrníčkem mléka ve kterém jsme rozkvedlali 2 vejce.

  10. Nakonec vše zasypeme strouhankou a hodně posypeme strouhaným sýrem. Na sýr dáme vločky másla a pečeme v troubě až jsou brambory měkké.

Poznámka od kuchařky

Může se dělat i s předem uvařených brambor, jen já jsem líná si je připravit předem.

Recept si vystřihla z novin moje babička někdy před 40 lety. Já jsem měla špenátové období, kdy jsem hledala všechny možné recepty se špenátem a tak jsem začala péct tyto brambory.