
- reklama -
Suroviny
    
- 200 g uzeného boku
- 600 g brambor
- máslo na vymazání pečící nádoby
- 1 balíček mozzarelly
- 1 bílý jogurt
- dijonská hořčice
- saturejka
- libeček
- sůl
- pepř
- 4 rajčata
- olej
Postup přípravy receptu
- 
Brambory ve slupce krátce vaříme i s bylinkami. Mezitím si orestujeme na trošce oleje uzenou slaninu. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Jogurt smícháme s ostřejší hořčicí a vyšleháme do pěny. 
- 
Oloupané brambory, které jsme krátce nechali přejít varem, pokrájíme na kolečka, poklademe na dno pekáčku, který jsme vytřeli máslem. 
- 
Na brambory naskládáme orestované kousky uzeného boku, přidáme omyté a pokrájené plátky rajčat, opepříme a osolíme. Zalijeme vrstvou jogurtu smíchaného s hořčicí a zasypeme bylinkami. 
- 
Takto vrstvíme dokola a končíme bramborami, na které poklademe plátky mozzarelly. 
 Pečeme dozlatova. Dozdobíme zeleninou.
            Kuchařka: Ivace64
        
