Suroviny
- 2 kg brambor (varný typ A)
- 2 červené kapie
- 10 ks jarních cibulek i s natí
- 2 zakysané smetany (20%)
- 200 g čedaru
- 6 stroužků česneku
- sůl
- uzená paprika
- trochu olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, neloupeme a rozčtrtíme. Uvaříme v osolené vodě – nerozvaříme, budou se ještě zapékat.
-
Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky, cibulky i s natí na kolečka. V misce rozetřeme nasekaný česnek se solí a s trochou olivového oleje.
-
Na dno zapékací misky dáme třetinu cibulek a papriky, lehounce potřeme česnekovou směsí a na to rozložíme polovinu uvařených brambor. Potřeme opět česnekovou směsí, poklademe další třetinou zeleniny, opět potřeme, dáme zbývající brambory, na ně zbývající papriku a cibulky, potřeme česnekovu směsí.
-
Dáme do trouby pod gril, rozpálený na 220°C cca 3-4 minuty zapéct.
-
Vyjmeme, posypeme uzenou paprikou, pomažeme kysanou smetanou a zasypeme strouhaným chedarem. Zapékáme dalších cca 5-7 minut, až se sýr začne rozpouštět.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: Apetit, upraveno