Brambory zapečené s paprikou, jarními cibulkami a kysanou smetanou

47
- reklama -

Suroviny

2 kg brambor (varný typ A)
2 červené kapie
10 ks jarních cibulek i s natí
2 zakysané smetany (20%)
200 g čedaru
6 stroužků česneku
sůl
uzená paprika
trochu olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, neloupeme a rozčtrtíme. Uvaříme v osolené vodě – nerozvaříme, budou se ještě zapékat.


    Zobrazit celý recept

  2. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky, cibulky i s natí na kolečka. V misce rozetřeme nasekaný česnek se solí a s trochou olivového oleje.

  3. Na dno zapékací misky dáme třetinu cibulek a papriky, lehounce potřeme česnekovou směsí a na to rozložíme polovinu uvařených brambor. Potřeme opět česnekovou směsí, poklademe další třetinou zeleniny, opět potřeme, dáme zbývající brambory, na ně zbývající papriku a cibulky, potřeme česnekovu směsí.

  4. Dáme do trouby pod gril, rozpálený na 220°C cca 3-4 minuty zapéct.

  5. Vyjmeme, posypeme uzenou paprikou, pomažeme kysanou smetanou a zasypeme strouhaným chedarem. Zapékáme dalších cca 5-7 minut, až se sýr začne rozpouštět.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: Apetit, upraveno