Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty

64
- reklama -

Suroviny

1 lilek
4 větší brambory
2-3 rajčata
2 cibule
100 ml smetany (nebo mléko+máslo)
100 g strouhaného sýru – nejlépe dva druhy – měla jsem eidam a parmazán
sušený libeček
paprika
mletý kmín
špetka chilli
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na cca 8 mm kolečka. Lilek osolíme a necháme vypotit, brambory povaříme v osolené vodě 6 – 8 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Pekáček vymažeme máslem a na dno dáme polovinu cibule. Začneme skládat brambory, rajčata, kolečka cibule a lilek, až do zaplnění pekáčku.

  3. Smetanu osolíme, opepříme a dochutíme libečkem, chilli, paprikou a kmínem. Vsypeme polovinu sýru a smícháme. Nalijeme na zeleninu.

  4. Pečeme cca 30-40 minut. Před koncem zasypeme zbytkem sýru a dopečeme na barvu.

Poznámka od kuchařky

Protože tam není skoro žádný tuk, tak když nepoužijete smetanu, zalijte mlékem a poklaďte tenkými plátky másla.