- reklama -
Suroviny
- 1 lilek
- 4 větší brambory
- 2-3 rajčata
- 2 cibule
- 100 ml smetany (nebo mléko+máslo)
- 100 g strouhaného sýru – nejlépe dva druhy – měla jsem eidam a parmazán
- sušený libeček
- paprika
- mletý kmín
- špetka chilli
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu nakrájíme na cca 8 mm kolečka. Lilek osolíme a necháme vypotit, brambory povaříme v osolené vodě 6 – 8 minut.
-
Pekáček vymažeme máslem a na dno dáme polovinu cibule. Začneme skládat brambory, rajčata, kolečka cibule a lilek, až do zaplnění pekáčku.
-
Smetanu osolíme, opepříme a dochutíme libečkem, chilli, paprikou a kmínem. Vsypeme polovinu sýru a smícháme. Nalijeme na zeleninu.
-
Pečeme cca 30-40 minut. Před koncem zasypeme zbytkem sýru a dopečeme na barvu.
Poznámka od kuchařky
Protože tam není skoro žádný tuk, tak když nepoužijete smetanu, zalijte mlékem a poklaďte tenkými plátky másla.
Kuchařka: mika59