Brambory zapečené s červenou řepou, hráškem a mangoldem

70
- reklama -

Suroviny

cca 1,5 kg brambor
cca 500 g červené řepy (3 střední řepy)
hrst hrášku
hrst nasekaného mangoldu
400 ml kokosového mléka
sůl
mletý kmín
bazalka
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Červenou řepu nakrájíme na kousky, mangold nasekáme.

  2. Zapékací misku vymažeme olejem a dno poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme mletým kmínem.

  3. Na brambory dáme nakrájenou řepu, kterou posypeme bazalkou, na ni hrášek.

  4. Opět přidáme vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme řepu, posypeme ji bazalkou a mangoldem.

  5. Poslední vrstva jsou opět brambory, které osolíme.

  6. Kokosové mléko v mísce prošleháme, aby se spojila voda s hustou částí a vznikla „smetana“. Zalijeme jím brambory s řepou.

  7. Dáme do trouby vyhřáté na cca 180 stupňů a pečeme, než jsou brambory měkké.

Poznámka od kuchařky

Brambory jsem použila syrové, ale dají se vzít i uvařené, doba pečení se pak výrazně zkrátí.

Mangold se dá nahradit špenátem nebo kapustou, ale chuť bude trochu jiná – ale pokud mangold není k dispozici, tak samozřejmě to jde.