
Suroviny
- cca 1,5 kg brambor
- cca 500 g červené řepy (3 střední řepy)
- hrst hrášku
- hrst nasekaného mangoldu
- 400 ml kokosového mléka
- sůl
- mletý kmín
- bazalka
- olej na vymazání
Postup přípravy receptu
-
Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Červenou řepu nakrájíme na kousky, mangold nasekáme.
-
Zapékací misku vymažeme olejem a dno poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme mletým kmínem.
-
Na brambory dáme nakrájenou řepu, kterou posypeme bazalkou, na ni hrášek.
-
Opět přidáme vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme řepu, posypeme ji bazalkou a mangoldem.
-
Poslední vrstva jsou opět brambory, které osolíme.
-
Kokosové mléko v mísce prošleháme, aby se spojila voda s hustou částí a vznikla „smetana“. Zalijeme jím brambory s řepou.
-
Dáme do trouby vyhřáté na cca 180 stupňů a pečeme, než jsou brambory měkké.
Poznámka od kuchařky
Brambory jsem použila syrové, ale dají se vzít i uvařené, doba pečení se pak výrazně zkrátí.
Mangold se dá nahradit špenátem nebo kapustou, ale chuť bude trochu jiná – ale pokud mangold není k dispozici, tak samozřejmě to jde.