
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- cca 1 kg syrových brambor
- 3 větší uvařené červené řepy (cca 0,5 kg)
- 200 g brynzy
- olej
- tymián
- sůl
- 250 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Řepu nakrájíme na plátky silné cca 0,5 cm. Pekáček vymažeme olejem.
-
Polovinu plátků brambor naskládáme do pekáčku a pokapeme olejem. Na brambory rozdrobíme brynzu a na ni poklademe plátky červené řepy. Posypeme tymiánem.
-
Na řepu poklademe zbytek brambor, pokapeme olejem a osolíme.
-
Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Když plátky brambor začnou hnědnout, cca po 20 minutách, ztlumíme na 180°C.
-
Po cca 10-20 minutách zalijeme smetanou ke šlehání. Podle potřeby můžeme zakrýt alobalem a upravit stupně.
-
Pečeme, než jsou brambory měkké.
Kuchařka: Johanka128









