
Suroviny
- 1 kg brambor
- 2 plátky másla
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5cm plátky. V papiňáku rozehřejeme máslo, přidáme brambory, osolíme, okmínujeme, pořádně promícháme, aby byly obalené máslem.
-
Papiňák zavřeme, dáme na střední plamen. Jakmile začne papiňák syčet, ztlumíme na minimální plamen a necháme dělat ještě cca 5 minut. Poté odstavíme z ohně, papiňák necháme zavřený, dokud sám neuvolní pojistku.
Poznámka od kuchařky
Doma takto děláme brambory k minutkám už dávno, brambory si ponechají veškeré živiny a chutě v sobě a kombinace s máslem a kmínem nádherně voní.
Když „vychytáte“ ten správný plamen a čas, tak brambory budou na spodu krásně opečené do hněda, vrchní část podušená v másle a promícháním se pak ty chutě promísí….;o)
a ať nemusíte pročítat příspěvky – FAKT TAM NENÍ ANI TROŠKA VODY :o)