![Brambory v zelenině_5ffaa1aa7f39a.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/brambory-v-zelenine_5ffaa1aa6fa8c.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- malé nové brambůrky
- 1 polévková lžíce tuku
- uzená slanina (použila jsem debrecínský špek)
- lahůdková cibulka
- malá sklenička leča
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně opláchneme a dáme ve slupce uvařit, poté oloupeme. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibulku na kolečka, papriku na širší proužky.
-
Na tuku necháme 5 minut smažit slaninku, přidáme cibulku a po 3 minutách papriku, chvilku orestujeme, přidáme lečo i se šťávou a 5 minut pod pokličkou podusíme a nakonec vmícháme celé brambůrky, aby se prohřály.
Poznámka od kuchařky
Záměrně neuvádím kolik jakých surovin,záleží na každém,jak co má rád.V obchodě měli jen samé malé brambůrky,na loupání by to bylo o nervy a zase tak moc hezké nebyly,aby se daly jíst i se slupkou.K obědu jsem dělala rybku,byla moc dobrá,jen vypečené šťávy moc nebylo,tak mě napadla tahle bramborová směska,která by se klidně dala jíst i samostatně
Kuchařka: Anna Kocikova