Brambory v zelenině

39
- reklama -

Suroviny

malé nové brambůrky
1 polévková lžíce tuku
uzená slanina (použila jsem debrecínský špek)
lahůdková cibulka
malá sklenička leča

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně opláchneme a dáme ve slupce uvařit, poté oloupeme. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibulku na kolečka, papriku na širší proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na tuku necháme 5 minut smažit slaninku, přidáme cibulku a po 3 minutách papriku, chvilku orestujeme, přidáme lečo i se šťávou a 5 minut pod pokličkou podusíme a nakonec vmícháme celé brambůrky, aby se prohřály.

Poznámka od kuchařky

Záměrně neuvádím kolik jakých surovin,záleží na každém,jak co má rád.V obchodě měli jen samé malé brambůrky,na loupání by to bylo o nervy a zase tak moc hezké nebyly,aby se daly jíst i se slupkou.K obědu jsem dělala rybku,byla moc dobrá,jen vypečené šťávy moc nebylo,tak mě napadla tahle bramborová směska,která by se klidně dala jíst i samostatně