Suroviny
???
- hrnec ( viz odkaz )
- brambory
- česnek
- sůl
- máslo
- tvaroh
- bylinky
- zakysaná smetana (toto vše dle libosti a chuti)
Postup přípravy receptu
-
Brambory pořádně vydrbeme kartáčkem a i se slupkou, mokré, vložíme to onoho hrnce a přiklopíme pokličkou. Vložíme do trouby předehřáté na 230st.
-
Pečeme 50 až 60 minut, podle velikosti a množství brambor. Můžeme přidat česnek nebo bylinky. Nepřidáváme ale žádný tuk, ani ničím nepodléváme.
Jestli máme brambory měkké, zjistíme snadno vpichem do něj. Pronikne-li nůž hladce, máme vyhráno, potažmo hotovo.
-
Podáváme s čím kdo chce. Třeba jen přelité máslem, posolené. Nebo s nějakým dipem, např. tvarohovým. Já jsem měla zakysanou smetanu s česnekem, bylinkama a feferonkou.
Poznámka od kuchařky
Je to recept-nerecept. Dávám to zde hlavně pro milovníky brambor. Tyto jsou naprosto úžasné. Tím, že se nedává sůl ani voda, vynikne samotná chuť brambor. Koupi tohoto hrnce můžu jen doporučit. ( Nejsem dealer fy Tchibo :-))) )
V hrnci lze zapékat i zeleninu nebo jablka. Ale to jsem ještě nezkoušela. A tou „podmínkou“ je právě ten hrnec…