Brambory se zeleninou, kuřecím masem a sýrem v parním hrnci

71
- reklama -

Suroviny
1 porce

3 středně velké brambory
100 g kuřecích prsou
zelenina- dle vlastní chuti použila jsem:
1 ks mrkev
oranžová paprika
zelenou cibulku
sůl
kmín
pepř
(koření podle chuti)
vajíčko
tvrdý sýr stačí 2 plátky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na asi 3mm kolečka a naskládáme je do misky na rýži na dno i kolem stěny misky. Osolíme, okmínujeme, posypeme kořením dle vlastní chuti, já použila grilovací koření.

  2. Pak přidáme zeleninu, například zelenou papriku, lahůdkovou cibulku, klidně brokolici a pod.

  3. Přidáme osolené a okořeněné prsíčko a poklademe vše ještě kolečky syrových brambor, osolíme, okmínujeme, posypeme kořením.

  4. Uzavřeme a dáme pařit na 35 minut.

  5. Pak misku otevřeme, zalijeme vajíčkem smíchaným s nakrájeným, nebo nastrouhaným sýrem a špetkou soli a přikryjeme ještě plátkem sýra. Paříme ještě 15 minut

Poznámka od kuchařky

Zdroj -internet.

Takových jídel tady asi máme povíc, dávám ho tady proto, že kategorie „Parní hrnec“ nám tady chybí a tohle jídlo opravdu nemá chybu. K hotovému jídlu si můžeme dát jakoukoliv zeleninovou oblohu, nějaký dresing, salát, vše podle libosti a vlastních možností.