
Suroviny
1 porce
- 3 středně velké brambory
- 100 g kuřecích prsou
- zelenina- dle vlastní chuti použila jsem:
- 1 ks mrkev
- oranžová paprika
- zelenou cibulku
- sůl
- kmín
- pepř
- (koření podle chuti)
- vajíčko
- tvrdý sýr stačí 2 plátky
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na asi 3mm kolečka a naskládáme je do misky na rýži na dno i kolem stěny misky. Osolíme, okmínujeme, posypeme kořením dle vlastní chuti, já použila grilovací koření.
-
Pak přidáme zeleninu, například zelenou papriku, lahůdkovou cibulku, klidně brokolici a pod.
-
Přidáme osolené a okořeněné prsíčko a poklademe vše ještě kolečky syrových brambor, osolíme, okmínujeme, posypeme kořením.
-
Uzavřeme a dáme pařit na 35 minut.
-
Pak misku otevřeme, zalijeme vajíčkem smíchaným s nakrájeným, nebo nastrouhaným sýrem a špetkou soli a přikryjeme ještě plátkem sýra. Paříme ještě 15 minut
Poznámka od kuchařky
Zdroj -internet.
Takových jídel tady asi máme povíc, dávám ho tady proto, že kategorie „Parní hrnec“ nám tady chybí a tohle jídlo opravdu nemá chybu. K hotovému jídlu si můžeme dát jakoukoliv zeleninovou oblohu, nějaký dresing, salát, vše podle libosti a vlastních možností.









