Brambory se žampionem z papiňáku

62
- reklama -

Suroviny
1 hodně velká porce, nebo 2 malé

3 malé brambory (nakrájené na 0,5 cm plátky)slaniny
1 velký žampion nebo 2 menší nakrájený na 1 cm plátky
1 velká cibule nakrájená na tenké půlměsíčky
3 větší stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
1 silnější plátek gazdovské slaniny nebo jiné slaniny (nakrájený na drobné kostičky)
1 lžička oleje
1/4 lžičky celého kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme.

  2. V papiňáku (tlakovém hrnci) rozehřejeme olej a dáme na 3minutky osmahnout slaninu společně s kmínem.

  3. Poté přidáme cibuli, česnek a žampion a restujeme další 3 minuty.

  4. Nakonec přidáme plátky brambor, osolíme, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Až začne hrnec syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme 5 minut.

  5. Vypneme sporák a přibližně po 3minutách, kdy se uvolní tlaková pojistka hrnec otevřeme.Brambory podáváme s různými zeleninovými saláty.

Poznámka od kuchařky

Mě dnes opět chytla lenora. Neměla jsem žádnou uzeninu se kterou tuhle rychlovku většinou dělávám, ale bylo to jen pro mne, tak mi to stačilo 🙂

Místo salátu jsem použila jednu z posledních zavařeninhttp://www.toprecepty.cz/recept/36468-papriky-s-ky…

Do podobných přidávám všechny papiňákové rychlovky, co tady jsou 🙂