
- reklama -
Suroviny
- 5-8 středně velkých brambor záleží od počtu stolovníků
- 200 g nivy
- 1 tavený sýr
- 2 lžíce smetany
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- asi lžíce másla
- dijonská hořčice
Postup přípravy receptu
-
Brambory si uvaříme ve slupce. Zchladlé je příčně rozkrojíme a každou půlku opatrně vydlabeme tak, aby nám vznikly mističky.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli osmažíme. Přidáme nivu a mícháme, dokud se neroztaví. Pak přidáme tavený sýr a podle potřeby naředíme smetanou.
-
Směs sejmeme ze sporáku a vmícháme do ní jedno vajíčko. Opepříme, osolíme, podle chuti.
-
Půlky brambory vytřeme dijonskou hořčicí a naplníme sýrovou směsí.
-
Brambory vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem a zapékáme v předehřáté troubě, pokud můžeme horkým vzduchem, asi 20 minut.
-
Těsně před dopečením můžeme každou bramboru potřít olivovým olejem smíchaným s grilovacím kořením,
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Blesk pro ženy
Kuchařka: JanaDorazinova