Brambory se špenátem

64
- reklama -

Suroviny

brambory
anglická slanina
čerstvý špenát
česnek
sůl
šlehačka
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce dát nakrájené oloupané brambory (syrové)- cca kg, osolit, přidat pokrájenou anglickou slaninu – cca 100 g, osolit, přidat na plátky nakrájený česnek a vše promíchat.

  2. Na brambory dát omyté listy čerstvého špenátu – doporučuji nekrájet – množství plný pytlík na pečivo, co je v každém obchodě, v hrnci to vše dosahuje až k horní hraně.

  3. Vše zalít šlehačkou a nechat pomalit na stupeň II. na 3,5 hod.

  4. Pak zamíchat a poklást plátky sýra (cca 100 g). Sýr se rozpustí během několika minut sám.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za možná zmatený popis, dávám recept poprvé – pomalý hnec mám půl roku a koupila jsem ho po přečtení zdejších receptů. Od té doby pomalím a pomalím, zkouším experimentovat, pokud mi to dovolí čas. tento recept vznikl náhodně, když mi přišla zelenina, kterou odebírám v bedýnkách a mezi zeleninou byl i listový špenát. Fotky bohužel nemám, ale až budu dělat příště, určitě je vložím.