
Suroviny
- brambory
- anglická slanina
- čerstvý špenát
- česnek
- sůl
- šlehačka
- sýr
Postup přípravy receptu
-
Do pomalého hrnce dát nakrájené oloupané brambory (syrové)- cca kg, osolit, přidat pokrájenou anglickou slaninu – cca 100 g, osolit, přidat na plátky nakrájený česnek a vše promíchat.
-
Na brambory dát omyté listy čerstvého špenátu – doporučuji nekrájet – množství plný pytlík na pečivo, co je v každém obchodě, v hrnci to vše dosahuje až k horní hraně.
-
Vše zalít šlehačkou a nechat pomalit na stupeň II. na 3,5 hod.
-
Pak zamíchat a poklást plátky sýra (cca 100 g). Sýr se rozpustí během několika minut sám.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za možná zmatený popis, dávám recept poprvé – pomalý hnec mám půl roku a koupila jsem ho po přečtení zdejších receptů. Od té doby pomalím a pomalím, zkouším experimentovat, pokud mi to dovolí čas. tento recept vznikl náhodně, když mi přišla zelenina, kterou odebírám v bedýnkách a mezi zeleninou byl i listový špenát. Fotky bohužel nemám, ale až budu dělat příště, určitě je vložím.