
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 velkých brambor s pěknou slupkou
- 4 špekáčky
- 400 ml černého piva
- 4 lžíce kečupu
- 6 stroužků česneku
- 3 lžíce provensálského koření
- 2 lžíce grilovacího koření
- 1 lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Smícháme 200 ml piva, kečup, prolisovaný česnek, provensálské bylinky, grilovací koření a sůl.
-
Brambory omyjeme, nakrájíme na půlměsíčky (rozkrojíme podélně napůl a potom na třetiny), špekáčky nakrájíme stejným způsobem.
Brambory a špekáčky dáme do zapékací misky a zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme a vložíme do maximálně vyhřáté trouby. -
Po cca 20 minutách zalijeme zbývajícími 200 ml piva, promícháme a za občasného prohození pečeme celkově hodinu a čtvrt. Za dobu pečení se zálivka vsákne do brambor a zbude jen hustá omáčka.
Na talíři sypeme jemně nakrájenými proužky cibule.
Kuchařka: Eliza









