
- reklama -
Suroviny
- 700 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička šafránových blizen
- 6 lžic vřící vody
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hořčice
- 10 lžic bílého vína
- pepř
- sůl
- 2 snítky šalvěje nebo rozmarýnu (dle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Šafránové blizny zalejeme vriacou vodou a necháme 10 min lúhovať. Potom precedíme.
-
Zemiaky nakrájame aj so šupkou na kliny a premiešame s rovnako narezanou cibuľou a prelisovaným cesnakom. Dáme do pekáča.
-
Ocot, olej, horčicu, víno a výluh zo šafránu dobre premiešame a polejeme zemiaky. Okoreníme a osolíme. Pridáme vetvičky šalvie.
-
Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200°C 30 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme. Zemiaky musia byť pripečené a chrumkavé.
Podávame horúce ako prílohu.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Špalíček receptů – Brambory.
Kuchařka: tejaja









