
- reklama -
Suroviny
- 1/4 dýně hokkaido
- 2 PL tuňáka ve vlastní šťávě
- kousek pórku
- brambory
Postup přípravy receptu
-
Hokkaido omyjeme, pokud je špatná slupka, odkrojíme ji. Nakrájíme ji na kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka.
-
Do kastrůlku nalijeme trochu šťávy z tuňákové konzervy a krátce na ní podusíme pórek. Přidáme hokkaido a tuňáka a necháme dusit, než je dýně hokkaido měkká. Podle potřeby podlijeme vodou.
-
Když je hokkaido měkká, pomačkáme ji mačkadlem na brambory.
-
Podáváme s uvařenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Není třeba solit, tuňák je slaný sám o sobě.
Tuňáka jsem měla Nixe z Lidlu.
Kuchařka: Johanka128









