
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor uvařených ve slupce
- 2 plechovky tuňáka v oleji
- 4 vejce
- 4 lžíce mléka nebo smetany
- 1 cibule (použila jsem lahůdkové cibulky)
- 1 lžička sladké papriky
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
Na pánvi rozehřejeme olej z tuňáka, osmahneme cibuli, přidáme brambory a opékáme je do zlatova.
-
Opečené brambory vložíme do pekáčku, osolíme je, na ně položíme rozmačkaného tuňáka, poprášíme paprikou a pepřem.
-
Vejce rozšleháme se solí a mlékem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a nalijeme na brambory. Zapečeme.
Poznámka od kuchařky
Na tuňáka jsem ještě položila pár plátků tvrdého sýra.
Recept jsem objevila v brožurce Koření (AVOKADO).
Kuchařka: Marta









