- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 větších brambor uvařených ve slupce do poloměkka
- 1 pomazánkové máslo se šunkovou příchutí
- 2 stroužky rozmačkaného česneku
- 30 g másla
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- 100 g jemně pokrájeného pórku
- 1/2 červené papriky
- 100 g jemně pokrájené červené cibule
- 150 g pečeného kuřecího masa
- 50 g sýra Goudy nakrjeného na malé plátky nebo nastrouhaného
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Do každého vložíme plátek másla a mírně osolíme. Všechny ostatní ingredience kromě sýra řádně smícháme, aby vznikla hustá směs. Lžící nabíráme jednotlivé porce směsi a vkládáme do brambor tak, aby nahoře vznikl asi 3 cm vysoký „kopeček“.
-
Pečeme na pečicím papíře, případně na plechu, který lehce potřeme olivovým nebo jiným olejem. Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut a pět minut před koncem necháme nahoře rozpustit sýr.
-
Dresink: 150 g zakysané smetany, 50 g majonézy, 50 g pórku, sůl, pepř podle chuti, případně smetana nebo mléko na zředění.
Poznámka od kuchařky
Můžeme podávat se zeleninovými saláty.
Kuřecí maso lze nahradit jakýmkoli jiným, případně i šunkou atd.
Kuchařka: danielle72