Brambory s překvapením a pórkovým dresinkem

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 větších brambor uvařených ve slupce do poloměkka
1 pomazánkové máslo se šunkovou příchutí
2 stroužky rozmačkaného česneku
30 g másla
2-3 lžíce zakysané smetany
100 g jemně pokrájeného pórku
1/2 červené papriky
100 g jemně pokrájené červené cibule
150 g pečeného kuřecího masa
50 g sýra Goudy nakrjeného na malé plátky nebo nastrouhaného
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Do každého vložíme plátek másla a mírně osolíme. Všechny ostatní ingredience kromě sýra řádně smícháme, aby vznikla hustá směs. Lžící nabíráme jednotlivé porce směsi a vkládáme do brambor tak, aby nahoře vznikl asi 3 cm vysoký „kopeček“.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme na pečicím papíře, případně na plechu, který lehce potřeme olivovým nebo jiným olejem. Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut a pět minut před koncem necháme nahoře rozpustit sýr.

  3. Dresink: 150 g zakysané smetany, 50 g majonézy, 50 g pórku, sůl, pepř podle chuti, případně smetana nebo mléko na zředění.

Poznámka od kuchařky

Můžeme podávat se zeleninovými saláty.

Kuřecí maso lze nahradit jakýmkoli jiným, případně i šunkou atd.