Brambory s petrželkovým dipem

54
- reklama -

Suroviny

8 středních brambor
1 menší svazek naťové petrželky
3 stroužky česneku
40 g strouhaného Parmazánu
100 ml oleje
špetka soli
špetka pepře
100 g plátků anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme péct do trouby při 220 stupních asi na 50 minut.

  2. Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidáme strouhaný parmazán, olej a dochutíme solí a pepřem.

  3. Opečené brambory pomocí dvou vidliček rozevřeme a naplníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme zavinutý plátek anglické slaniny a dáme ještě zapéct zhruba na 5-10 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem mírně upravil. Brambory po naříznutí zabalil do anglické, do petrželkového dipu dal poloviční dávku oleje a česneku celou palici.

Anglická po dopečení je nádherně křupavá a brambor rozvoněný petrželovým dipem.

Zdroj: Pošli recept 10/2009 autorka Jarmila Fialová