
Suroviny
    
- 8 středních brambor
- 1 menší svazek naťové petrželky
- 3 stroužky česneku
- 40 g strouhaného Parmazánu
- 100 ml oleje
- špetka soli
- špetka pepře
- 100 g plátků anglické slaniny
Postup přípravy receptu
- 
Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme péct do trouby při 220 stupních asi na 50 minut. 
- 
Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidáme strouhaný parmazán, olej a dochutíme solí a pepřem. 
- 
Opečené brambory pomocí dvou vidliček rozevřeme a naplníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme zavinutý plátek anglické slaniny a dáme ještě zapéct zhruba na 5-10 minut. 
Poznámka od kuchařky
Recept jsem mírně upravil. Brambory po naříznutí zabalil do anglické, do petrželkového dipu dal poloviční dávku oleje a česneku celou palici.
Anglická po dopečení je nádherně křupavá a brambor rozvoněný petrželovým dipem.
Zdroj: Pošli recept 10/2009 autorka Jarmila Fialová
 
            