Brambory s mátou, pažitkou a citronem

66
- reklama -

Suroviny
2 porce

8-10 malých brambůrků (použila jsem odrůdu Jazzy)
sůl
3 PL olivového oleje
2 PL nasekané pažitky
1 PL nasekaných lístků máty
šťáva z poloviny citronu + nastrouhaná kůra

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambůrky ve slupce do hodně osolené vody (až skoro metodou Tenerife, soli opravdu hodně).
    Olej, nasekané bylinky a citron smícháme v misce a necháme po dobu vaření brambor rozležet.

  2. Uvařené brambůrky nakrájíme na menší kousky, můžeme použít hned a nebo necháme zchladnout a uděláme spíš salát, obojí je možné a dobré. Smícháme se směsí bylinek v oleji a podáváme jako přílohu nejlépe k přírodně upraveným masům – kuřecí, vepřové….

Poznámka od kuchařky

Inspirací byl recept na TOP na něco úplně jiného – použití citronu na zpevnění brambor při vaření ( autor Cexa)…