
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 8-10 malých brambůrků (použila jsem odrůdu Jazzy)
- sůl
- 3 PL olivového oleje
- 2 PL nasekané pažitky
- 1 PL nasekaných lístků máty
- šťáva z poloviny citronu + nastrouhaná kůra
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit brambůrky ve slupce do hodně osolené vody (až skoro metodou Tenerife, soli opravdu hodně).
Olej, nasekané bylinky a citron smícháme v misce a necháme po dobu vaření brambor rozležet. -
Uvařené brambůrky nakrájíme na menší kousky, můžeme použít hned a nebo necháme zchladnout a uděláme spíš salát, obojí je možné a dobré. Smícháme se směsí bylinek v oleji a podáváme jako přílohu nejlépe k přírodně upraveným masům – kuřecí, vepřové….
Poznámka od kuchařky
Inspirací byl recept na TOP na něco úplně jiného – použití citronu na zpevnění brambor při vaření ( autor Cexa)…
Kuchařka: Eja57