
- reklama -
Suroviny
2 porcie
- 250 g kysaného zelí
- 1 velká uzená domácí klobása
- 4 brambory
- 1 cibule
- plátek uzené slaniny
- 4 polévkové lžíce oleje
- 1 vrchovatá čajová lžička sladké mleté papriky
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky, ocistene a nakrajane na kocky, uvarime v slanej vode. V troche vody uvarime kyslu kapustu, spolu s klobasou (ak varite klobasu v celku, poprepichujte ju).
-
Slaninu, pokrajanu na kococky, vyskvarime a podusime na nej cibulu do zlata. Ked tuk vychladne, vhodime tam lyzicku mletej papriky.
-
Do uvarenych, scedenych zemiakov, pridame scedenu, uvarenu kapustu a klobasku. Zmiesame a omastime pripravenym tukom s cibulkou a slaninou.
Poznámka od kuchařky
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
Kuchařka: vybusna