Brambory s kysaným zelím a uzenou klobásou

91
- reklama -

Suroviny
2 porcie

250 g kysaného zelí
1 velká uzená domácí klobása
4 brambory
1 cibule
plátek uzené slaniny
4 polévkové lžíce oleje
1 vrchovatá čajová lžička sladké mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky, ocistene a nakrajane na kocky, uvarime v slanej vode. V troche vody uvarime kyslu kapustu, spolu s klobasou (ak varite klobasu v celku, poprepichujte ju).

  2. Slaninu, pokrajanu na kococky, vyskvarime a podusime na nej cibulu do zlata. Ked tuk vychladne, vhodime tam lyzicku mletej papriky.

  3. Do uvarenych, scedenych zemiakov, pridame scedenu, uvarenu kapustu a klobasku. Zmiesame a omastime pripravenym tukom s cibulkou a slaninou.

Poznámka od kuchařky

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3689