- reklama -
Suroviny
- 5-6 brambor cca 600 g
- 1/2 menší hlávky kapusty
- 100 g anglické slaniny
- jarní cibulka nebo šalotka
- 3 stroužky česneku na plátky
- horké mléko
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a dáme vařit do měkka. Mezitím nakrájíme slaninu na malé hranolky a cibuli na drobno.
-
Na kousku másla vyškvaříme slaninu do křupava. Vytáhneme opečené kousky a do výpeku přidáme cibuli, česnek a kapustu, nakrájenou na proužky.
-
Mírně podlijeme vodou z brambor a dusíme na skus. Brambory scedíme a rozmačkáme s horkým mlékem a máslem na kaši.
-
Do připravené kaše zamícháme dušenou kapustu. Dochutíme pepřem a podáváme jednotlivé porce posypané křupavou slaninou.
Poznámka od kuchařky
Malou inspiraci jsem našla na netu.
Kuchařka: mika59