Suroviny
2 porce
- brambory na dvě porce
- půl hlávky kapusty
- velká miska hřibovitých hub
- 1 menší cibule
- máslo
- sůl
- pepř
- špetka mletého kmínu
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit očištěné brambory nakrájené na větší kousky v osolené vodě. Nakrájíme kapustu, vložíme do kastrolu s kouskem másla, osolíme, dusíme pod pokličkou za občasného podlití horkou vodou doměkka, ale ne na kaši.
-
Větší kusy očistěných hub dáme do pánve s kouskem másla a nadrobno nakrájenou cibulí, opepříme, okmínujeme a za občasného míchání a ev. podlití trochou horké vody spíše restujeme než dusíme “ na skus“. Nakonec bychom měli mít jen maličko tekutiny. Osolíme.
-
Měkké brambory slijeme, ručně šťouchneme nahrubo s kusem másla, přidáme kapustu, zlehka promícháme.
Na talíři servírujeme věnec brambor s kapustou a doprostřed vložíme houby.
Poznámka od kuchařky
Kombinaci brambory + kapusta + houby jsme jedním okem zahlédla někde na netu, znovu už nenašla, ale pan Cuketka má skoro totéž ( Foto bude, stávkuje mi technika a zatím bych zapomněla, jak jsem to vařila.).