- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 40 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 200 g uzené klobásy
- 500 g kapusty
- sůl
- kmín
- 2,5 dl mléka
- 2 vejce
- černý pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
V šupke uvarené zemiaky nakrájame na kolieska.
-
Slaninu nakrájame na kocky a s troškou oleja rozškvaríme.
-
Pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme, vložíme na kolieska nakrájanú klobásu a ešte krátko opečieme.
-
Kel nakrájame na rezance a krátko v osolenej vode povaríme (asi 5 min), scedíme a odkvapkaný kel pridáme ku klobáse.
-
Okoreníme, okoreníme kmínom a premiešame.
-
Do vymazaného pekáča vložíme polovicu nakrájaných zemiakov, osolíme, rozložíme kapustu s klobásou, zakryjeme druhou polovicou zemiakov, osolíme a zalejeme vajciami rozmiešanými v mlieku.
-
Zapečieme v rúre. Podávame so šalátom alebo kyslou uhorkou.
Kuchařka: tejaja