
- reklama -
Suroviny
- větší brambory dle počtu strávníků
- kousek dýně hokkaidó
- pórek
- stroužek česneku
- lžíce sojového jogurtu bílého (smetany)
- olej
- sůl
- pepř
- špetka kurkumy
- římský kmín
- nastrouhané uzené tofu
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.
-
Mezitím lehce orestujeme na nakrájený pórek, přidáme pokrájenou dýni a rozdusíme.
-
Uvařené brambory podélně rozpůlíme, opatrně vydlabeme prostředek lžičkou a přidáme do zeleninové směsi.
-
Vmícháme prolisovaný stroužek česneku a lžíci jogurtu na zjemnění.
-
Vše osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a římský kmín na ovonění.
-
Vydlabané brambory naplníme směsí a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
-
Před koncem pečení můžeme brambory posypat nastrouhaným uzeným tofu.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram