- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 3 menší chemicky neošetřené citróny
- 1 lžíce chuťově neutrálního oleje
- 2 cibule
- 400 g cherry rajčat
- snítka tymiánu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupejte a nakrájejte asi na 2,5 cm velké kostky. Citróny důkladně omyjte a nakrájejte na osminky.
-
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, vhoďte brambory a citróny. Krátce osmahněte, zalijte asi 1 dl vody, osolte a přihoďte tymián. Duste asi 15 minut.
-
Přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, duste dalších 20 minut. Na posledních 10 minut přidejte rajčata. Před podáváním odstraňte tymián. Podávejte jako samostatné jídlo nebo přílohu k přírodně upraveným rybám nebo drůbežímu masu.
Kuchařka: Karolina09