- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 větších nových brambor
- 125 g másla
- (bylinky)
- petrželka
- bazalka
- 1 stroužek česneku
- sůl
- (alobal)
Postup přípravy receptu
-
Brambory neloupeme, ale řádně jim umyjeme slupku, nejlépe kartáčkem.
-
Podélně je rozpůlíme a do středu řezné plochy vyhloubíme důlek, nejlépe speciálním vykrajovátkem na kuličky z brambor.
-
Změklé máslo smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanými bylinkami a dostatečným množstvím soli.
-
Máslem naplníme důlky v bramborách, půlky přiložíme k sobě a pevně zabalíme do alobalu.
-
Rozložíme na plech a pečeme v troubě, rozpálené na 250°C 40-45 minut, podle velikosti brambor.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: pořad Prostřeno na TV Prima.
Kuchařka: Eliza