
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 250 g slaniny
- 1 kg nových brambor
- kousek másla (na vymazání pekáčku)
- 300 g brynzy
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem.
-
Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, pekáček vymažeme máslem.
-
Na dno pekáčku naskládáme brambory, které osolíme, opepříme a posypeme majoránkou, potřeme brynzou se smetanou posypeme částí vyškvařené slaniny. Postup opakujeme a končíme bramborami.
-
Pokud nám ještě zbyla slanina, posypeme brambory a zalijeme zbytkem brynzy se smetanou. Pečeme dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Vím, že je tady podobný recept od Magdalenky, ale tam je použito mléko a vajíčka. Tahle verze je taky skvělá 🙂
Kuchařka: JanaDorazinova