Brambory s brynzou a smetanou

50
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

250 g slaniny
1 kg nových brambor
kousek másla (na vymazání pekáčku)
300 g brynzy
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem.

  2. Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, pekáček vymažeme máslem.

  3. Na dno pekáčku naskládáme brambory, které osolíme, opepříme a posypeme majoránkou, potřeme brynzou se smetanou posypeme částí vyškvařené slaniny. Postup opakujeme a končíme bramborami.

  4. Pokud nám ještě zbyla slanina, posypeme brambory a zalijeme zbytkem brynzy se smetanou. Pečeme dorůžova.

Poznámka od kuchařky

Vím, že je tady podobný recept od Magdalenky, ale tam je použito mléko a vajíčka. Tahle verze je taky skvělá 🙂