Brambory podle tety Květy

86
- reklama -

Suroviny

1 kg nových brambor
máslo na pomazání
sůl
bylinkové koření na bylinkové máslo
grilovací koření (zlaté kuře atd)

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory důkladně omyjeme a dáme vařit neoloupané, ve slupce. Hlídáme si čas a brambory odstavíme když jsou polotvrdé a už se dá do nich píchnout. Slijeme je, přendáme na máslem vymazaný plech a podélně je rozřízneme.

  2. Potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a posypeme kořením na bylinkové máslo, případně jiným oblíbeným.

  3. Dáme do trouby dopéci doměkka a mírně dozlatova. Podáváme jako přílohu ke grilovaným masům, a nebo samostatně s různými dresinky a salátem.

Poznámka od kuchařky

tyto brambory dělám už dlouho pod názvem BAMBOLY. Ten jim vymyslel až dvouletý syn našich známých, kterému moc chutnaly ale neuměl říkat „er“