Brambory podle Orlice

48
- reklama -

Suroviny
podle počtu strávníků

brambory – počítáme 5-6 na jednu porci
grilovací koření
česnek
drcený kmín
olivový olej
anglická slanina
kabanos nebo jiná uzenina
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Malé brambory i se slupkou omyjeme, dáme do misky, posypeme grilovacím kořením, drceným kmínem, rozsekaným česnekem, zalijeme trochou olivového oleje a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravíme si alobal , na něj položíme brambory z misky, na to anglickou slaninu, uzeninu , cibuli nakrájenou na měsíčky, zabalíme a dáme péci do trouby nebo na gril na 45 – 60 minut.

Poznámka od kuchařky

Obměnou můžeme použít zeleninu, jako třeba rajská jablíčka, papriku, brokolici nebo posypat různými bylinkami, podle inspirace.