
- reklama -
Suroviny
- Brambory
- niva
- máslo
- olivový olej nebo jiný tuk
- česnek
- rozmarýn
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěné brambory se slupkou si nakrájíme na proužky, tak abychom nedořízli až dokonce. Máslo si rozehřejeme, přidáme do něj prolisovaný česnek, sůl a rozmarýn a vše promícháme.
-
Mašlovačkou mažeme brambory a snažíme se roztáhnout každou mezerku a namazat. Troubu předehřejeme na 180°C, brambory dáme na pečící papír a pečeme dorůžova cca 45 minut.
-
Vyndáme a vložíme do každé mezerky kousek nivy a ještě chvíli zapečeme.
Poznámka od kuchařky
Vhodné jako vkusná příloha a plnit se dá čím kdo má rád- parmezán, eidam, slanina. Může se i před koncem posypat strouhaným sýrem.
Kuchařka: Andrinka









