Brambory plněné brynzou a šunkou

47
- reklama -

Suroviny
2 porce

10 menších brambor
25 dkg brynzy
10 dkg šunky
1 menší cibule
5 dkg uz. slaniny
sádlo
kmín
pepř
sůl
sladká
pálivá paprika ml.

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané a omyté syrové prambory rozpůlíme, nožem po obvoudu bramboru nejdřív do hloubky asi 1 cm uděláme řez a vniřtek brambor vydlabeme pomocí vykrajovače.


    Zobrazit celý recept

  2. Vydlabané kousky pak drobně nasekáme, jemně osolíme, opečeme na cibulce a smícháme s brynzou.

  3. Přidáme trochu sladké a pálivé papriky a nadrobno nakrájenou šunku.

  4. Směsí naplníme půlky brambor, přikryjeme druhou půlkou a posypeme kmínem (já zapomněla:-).

  5. Na každý brambor položíme plátek uzené slaniny a upečeme v troubě na sádlem vymazaném pečicím papíře nebo plechu.

Poznámka od kuchařky

Recept mám ze starého časopisu Albert. Podle něj je to specialita Jiřího Krampola, kterou získala redakce a recept upravila. Já nejdříve zkoušela péct v troubě, ale protože nemám vrchní ohřev, výsledek nebyl nic moc. Dnes jsem zkoušela brambory v remosce a už to bylo ono 🙂