![Brambory plněné brynzou a šunkou_5ffce25f80033.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/brambory-plnene-brynzou-a-sunkou_5ffce25f66f6b.jpeg)
Suroviny
2 porce
- 10 menších brambor
- 25 dkg brynzy
- 10 dkg šunky
- 1 menší cibule
- 5 dkg uz. slaniny
- sádlo
- kmín
- pepř
- sůl
- sladká
- pálivá paprika ml.
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané a omyté syrové prambory rozpůlíme, nožem po obvoudu bramboru nejdřív do hloubky asi 1 cm uděláme řez a vniřtek brambor vydlabeme pomocí vykrajovače.
-
Vydlabané kousky pak drobně nasekáme, jemně osolíme, opečeme na cibulce a smícháme s brynzou.
-
Přidáme trochu sladké a pálivé papriky a nadrobno nakrájenou šunku.
-
Směsí naplníme půlky brambor, přikryjeme druhou půlkou a posypeme kmínem (já zapomněla:-).
-
Na každý brambor položíme plátek uzené slaniny a upečeme v troubě na sádlem vymazaném pečicím papíře nebo plechu.
Poznámka od kuchařky
Recept mám ze starého časopisu Albert. Podle něj je to specialita Jiřího Krampola, kterou získala redakce a recept upravila. Já nejdříve zkoušela péct v troubě, ale protože nemám vrchní ohřev, výsledek nebyl nic moc. Dnes jsem zkoušela brambory v remosce a už to bylo ono 🙂