- reklama -
Suroviny
- brambory uvařené ve slupce
- tvrdý sýr
- pikantní salám (měla jsem česnekový)
- plátky anglické slaniny
- sůl
- pepř
- špetka chilli
Postup přípravy receptu
-
Brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Salám nakrájíme na malinké kostičky nebo nastrouháme, sýr nakrájíme na klínky velké tak, aby vešly do každé půlky.
-
Vydlabanou bramboru lehce osolíme, opepříme a případně dáme špetku chilli. Dáme do obou půlek trochu salámu a sýr a spojíme je k sobě.
-
Obalíme plátkem slaniny a uložíme do pekáčku. Nejlépe, aby byly těsně vedle sebe a nehýbaly se. Pečeme na 190- 200°C 15-20 minut do křupava. Ihned podáváme, nejlépe se salátem.
Poznámka od kuchařky
To, co zbude z vydlabaných brambor, můžete dát na cibulku, opéct a je z toho lehká večeře. Množství surovin záměrně neuvádím, to si může každý upravit podle počtu porcí.
Kuchařka: mika59