Brambory pečené ve slanině, plněné sýrem

59
- reklama -

Suroviny

brambory uvařené ve slupce
tvrdý sýr
pikantní salám (měla jsem česnekový)
plátky anglické slaniny
sůl
pepř
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Salám nakrájíme na malinké kostičky nebo nastrouháme, sýr nakrájíme na klínky velké tak, aby vešly do každé půlky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vydlabanou bramboru lehce osolíme, opepříme a případně dáme špetku chilli. Dáme do obou půlek trochu salámu a sýr a spojíme je k sobě.

  3. Obalíme plátkem slaniny a uložíme do pekáčku. Nejlépe, aby byly těsně vedle sebe a nehýbaly se. Pečeme na 190- 200°C 15-20 minut do křupava. Ihned podáváme, nejlépe se salátem.

Poznámka od kuchařky

To, co zbude z vydlabaných brambor, můžete dát na cibulku, opéct a je z toho lehká večeře. Množství surovin záměrně neuvádím, to si může každý upravit podle počtu porcí.