
- reklama -
Suroviny
- 500 g brambor
- 2 větší cibule
- 200 g malých žampionů
- 1 stroužek utřeného česneku
- 4 lžíce oleje
- lžička hořčice
- 1/2 lžičky uzené papriky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky, cibuli na proužky (ne moc tenké). Žampiony očistíme a překrojíme na poloviny.
-
Smícháme olej s hořčicí, paprikou, solí a pepřem do hladké emulze. Připravené brambory s cibuli promícháme s ochuceným olejem a necháme chvíli odpočinout.
-
Vše přesypeme na plech s pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme cca 15- 20 minut s občasným promícháním.
-
Po této době by brambory měly být částečně měkké, tak přidáme žampiony a vše promícháme. Dopečeme do úplného změknutí brambor.
-
Podáváme ihned jako samostatný pokrm třeba se salátem nebo jako přílohu k masu.
Poznámka od kuchařky
Brambory nejsou upečené do křupava díky té cibuli. Ale zase zrovna ta jim dodá zase jinou a dobrou chuť.
Kuchařka: mika59