
- reklama -
Suroviny
- přibližně 1 kg brambor
- 2 cibule
- 15 dkg slaniny
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 dll hovězího vývaru
- 2 dll bílého suchého vína
- 2 bobkové listy
- pár snítek rozmarýnu
- sůl
- pepř
- sádlo nebo máslo
Postup přípravy receptu
-
V pekáčku na másle nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, zaprášíme moukou a chvilku restujeme.
-
Zalijeme vývarem a vínem, opepříme, osolíme, přidáme bobkový list a rozmarýn a brambory pokrájené na větší kusy.
-
Promícháme a vložíme přiklopené do vyhřáté trouby na 200°C.
-
Dusíme do měkka, občas zamícháme.
-
Podáváme jako přílohu, popř. samostatný pokrm.
Kuchařka: 1974andrea









