
- reklama -
Suroviny
2 velké
- 150 g špeku
- 4 velké cibule
- 5 středně velkých brambor
- 5 cl vody
- ½ lžičky celého kmínu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku dáme na drobnější kostičky nakrájený špek a necháme ho mírně zrůžovět.
-
Přidáme cibule, které jsme nakrájeli na tenké půlměsíčky a ty ještě překrojili na polovinu.
-
Dále přidáme brambory nakrájené na kolečka o síle cca 5 mm, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou a promícháme.
-
Hrnec uzavřeme poklicí a od doby varu vaříme pod tlakem na mírném plameni 5 minut. Necháme cca 3 minuty dojít a až povolí tlaková pojistka, hrnec otevřeme.
-
Takto připravené brambory můžeme podávat k různě upravenému masu. Nebo je můžeme konzumovat s různými saláty, mlékem, či kefírem.
Poznámka od kuchařky
Toho malého množství vody se nelekejte, cibule pustí hodně šťávy.
Kuchařka: Anna Kocikova









