- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg brambor
- 1 celý Gothaj
- 1 větší cibuli
- 250 ml smetany na vaření
- mouka
- sladká paprika
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli dáme do hrnce s oleje a necháme osmahnout.
-
K cibuli pak přidáme godhaj, který jsme si nakrájeli na kostičky. Cibuli a godhaj posypeme sladkou paprikou (2-3 PL).
-
V konvici si necháme ohřát vodu (1,5-2 litry), kterou pak vlijeme do hrnce k ostatním surovinám.
-
Oloupané a nakrájené brambory vložíme do vody a počkáme až brambory změknou.
-
Pak osolíme podle chuti, zahustíme šlehačkou a moukou.
-
Když to bude husté tak akorát přilijeme zbytek šlehačky a necháme chvilku vařit.
Kuchařka: kop.lib