
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1,5 kg brambor
- sůl
- pepř
- ocet
- 50 g slaniny
- 1 zeleninový bujon
- 100 ml vody
- 1 cibule
- (Z výše uvedených surovin se udělá bramborový salát)
- Nastavená vejce: jako příloha:
- 6 vajec
- 3/4 l mléka
- 4 rohlíky
- sůl
- pepř
- muškátový květ
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, ještě vlažné uvařené brambory oloupeme a nožem odkrajujeme lupínky do mísy, přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř a ocet, přidáme vyškvařenou slaninu a bujon rozpuštěný ve vodě.
-
Vejce rozšleháme metličkou v míse, přidáme sůl, pepř a muškátový květ, mléko a na kostičky nakrájené housky, zamícháme a vlijeme do vymazaného pekáčku. Pečeme při 180°C cca 1/2 hodiny, prostě až vejce vyběhnou a zrůžoví.
Poznámka od kuchařky
Není to žádné nóbl jídlo, ale u nás mají všichni rádi, brambory jsou nejlepší ještě vlažné.
Kuchařka: Irrena