![Brambory na kyselo_5ffe4d1b2dc92.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/brambory-na-kyselo_5ffe4d1b19d75.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 50 dkg brambor
- 5 natvrdo vařených vajec
- 1 plechovka hrášku
- trochu sádla
- trochu hladké mouky
- 1 l mléka
- 1 l vody
- sůl
- bobkový list
- 2,5 dcl smetany (raději kyselou)
- kopr
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
Ze sádla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem a vodou, povaříme a přidáme nakrájené brambory, sůl, bobkový list a povaříme. Nakonec ochutíme octem, nalijeme smetanu, přidáme natvrdo nakrájená vajíčka, hrášek (bez nálevu) a nasekaný kopr.
-
Pokud nemáte čerstvý, lze ho zakoupit naložený v kyselém nálevu. Na talíři polévku ozdobíme vajíčkem, nakrájeným na kolečka.
Kuchařka: lenka-m