Brambory „Jeskyňky“

57
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g vařených brambor
200-250 g uzeného bůčku
1 cibule
3 stroužky česneku
1 masitá paprika
1 menší cuketa
10 i více cherry rajčátek
150-200 g žampionů
2 malé lžičky oleje
sůl
pepř
navíc můžeme přidat různé bylinky nebo koření podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, pokrájíme na čtvrtky. Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky, bůček nakrájíme na tenké širší nudličky, papriku na hrubší proužky, cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky.

  2. V kastrolku podusíme pokrájené žampiony, trochu je osolíme a opepříme a při velmi nízké teplotě tekutinu úplně vydusíme. Na velkou pánev dáme na trochu oleje osmahnout cibuli s plátky česneku (jen do sklovita), přidáme pokrájené brambory a uzený bůček a společně restujeme.

  3. Když jsou brambory a bůček trochu opečené, přidáme podušené žampiony, cuketu a zeleninovou papriku a ještě chvíli dusíme. Přidáme cherry rajčátka a bylinky (posekanou petrželku, pažitku, nebo třeba i tymián či jiné bylinky podle obliby). Podáváme se zeleninovým salátem.

  4. Já jsem dnes neměla uzený bůček, tak jsem pod brambory přidala uzenou slaninu nakrájenou na tenké plátečky a ke konci přisypala na kostičky nakrájené vařené uzené maso ze žebírek, bylo to také moc dobré. Kromě soli a pepře jsem kořenila ještě tymiánem.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem kdysi kdesi opsala, zdroj nevím, ale líbí se mi ten název, tak jsem recept upravila a přidávám. Ale proč se ty brambory jmenují „Jeskyňky“, tak to netuším. 🙂